TIPURI DE MARFURI TRANSPORTATE

Marfuri generale

In lumea transporturilor de marfa prin categoria de marfa generala se intelege o gama foarte variata de bunuri si produse. Practic aceasta categorie cuprinde toate marfurile care se pot transporta de la un punct la altul cu un mijloc de transport marfa standard.
In categoria de marfa generala nu sunt cuprinse acele marfuri, care, datorita proprietatilor, caracteristicilor, dimensiunilor, volumelor sau greutatii lor nu pot fi transportate decat cu mijloace de transport specializate sau autorizate.
Marfurile generale pot fi transportate atat la transport complet (FTL), cat si la grupaj (LTL)
Clientii nostri ne solicita expeditii de marfuri diverse, de la mobila, utilaje agricole si industriale, materiale de constructii, instalatii sanitare, pana la medicamente, produse cosmetice, electronice, confectii inclusiv pe umerase/stendere, decoratiuni interioare, textile, etc.
In functie de disponibilitatea camioanelor, putem oferi preturi competitive atat pentru importuri, cat si pentru exporturi Romania – tari din Europa.
Detineti controlul permanent asupra locatiei marfii pe durata transportului. Marfa transportata este asigurata CMR.
Pentru a conferi un plus de siguranta, Coralis Logexped beneficiaza si de asigurarea proprie, specifica caselor de expeditii.

Marfuri frigorifice

Produsele ce necesită temperatura controlata prezinta un grad crescut de perisabilitate, motiv pentru care asiguram transport cu mijloace auto frigorifice sau Thermoking, dotate cu agregate de temperatura controlata, in conditii de maxima siguranta si curatenie. La cerere, pentru produse perisabile, organizam transporturi urgente prin mijloace de transport cu un echipaj format din 2 soferi. Avem o experienta vasta in expeditia de orice marfa ce necesita temperatura controlata – produse proaspete, semicongelate, congelate sau refrigerate. Transportam produse alimentare (ciocolata, lactate, peste, carne, fructe), flori, medicamente, plante, etc.

Marfuri agabaritice

Coralis Logexped asigura pentru clientii sai transport de utilaje pe rute interne si internationale.
Se pot transporta diverse tipuri de utilaje:
excavatoare
buldozere
buldo-excavatoare
moto stivuitoare
mini-excavatoare
utilaj petrolier
utilaj industrial
utilaj agricol: combine, tractoare, etc, alte tipuri de utilaje
In functie de dimensiunile si greutatea utilajului, poate fi necesara uneori asigurarea unui transport agabaritic.
Transportul de utilaje – in regim normal (non-agabaritic) poate fi executat in conditii de transport complet sau de transport la grupaj.
Este important ca atunci cand aveti de transportat utilaje, sa precizati in cererea dumneavoastra dimensiunile cat mai exacte ale acestora (lungime, latime, inaltime, greutate).
In categoria marfurilor agabaritice intra produsele care se incadreaza in una din cele 2 caracteristici:
au dimensiune mai mare de 13.6 m lung
ime sau 2.48 m latime sau 3 m inaltime,
au greutate mai mare de 24 tone.
Va oferim solutii de transport pentru utilaje agricole si de constructii, utilaje grele, structuri metalice, cisterne si rezervoare, containere, constructii mobile, ambarcatiuni navale, precum si orice alte produse ce depasesc dimensiunile sau greutatea standard.
Avem acces la un parc variat de autocamioane si remorci de tip trailere specializate pentru transportul de marfuri cu dimensiuni peste limitele normale si/sau greutati mari si foarte mari.
Obtinerea autorizatiilor de transport si asigurarea serviciilor de escorta sunt asigurate datorita parteneriatelor puternice pe care le avem cu colaboratorii nostri pe transporturi agabaritice. Toate acestea pentru buna deplasarea la timp si in siguranta a produselor transportate.

Marfuri periculoase

La nivel european, transportul rutier de marfuri periculoase este reglementat de ADR – Acordul European referitor la transportul rutier international de marfuri periculoase, incheiat la Geneva pe 30 septembrie 1957.
Marfurile periculoase sunt acele substante care prin natura lor fizico-chimica pot produce daune personale, mediului inconjurator, etc.
Conform ADR, clasele de mărfuri periculoase sunt urmatoarele:
Clasa 3: lichide inflamabile;
Clasa 4.1: substante solide inflamabile, substante autoreactive, explozive, desensibilizate solide;
Clasa 4.2: substante care se aprind spontan;
Clasa 4.3: substante care, la contactul cu apa degaja gaze inflamabile;
Clasa 5.1: substante comburante;
Clasa 5.2: peroxizi organici;
Clasa 6.1: substante toxice;
Clasa 6.2: substante infectioase;
Clasa 7: substante radioactive;
Clasa 8: substante corosive;
Clasa 9: substante si obiecte periculoase diverse.
Clasificarea trebuie facuta de catre expeditorul marfii, eventual cu ajutorul consilierilor din cadrul firmei noastre, conform fisei de siguranta a fiecarui produs transportat.
Asiguram servicii de transport in conditii optime de siguranta, cu vehicule autorizate, special amenajate pentru transport de produse periculoase.
Conducatorii auto sunt acreditati ADR si sunt instruiti pentru solutionarea eventualelor situatii care pot aparea pe durata transportului.
Marfurile considerate periculoase – conform conventiei ADR au nevoie de o atentie speciala atat la ambalarea in vederea expedierii lor cat si la intocmirea documentelor de transport pentru a asigura un maxim de siguranta si legalitate in operatiunea de livrare.
Pentru acest tip de marfuri, CORALIS LOGEXPED va pune la dispozitie servicii de transport ADR cu mijloace de transport autorizate si conducatori auto acreditati ADR.
Marfurile periculoase pot fi in stare solida sau lichida – in functie de aceasta caracteristica se poate opta pentru transportul cu camioane ADR normale sau cu cisterne auto ADR.
Clasificare trebuie facuta de expeditor (eventual cu ajutorul producatorului) si sub responsabilitatea sa.
Informatii despre transportul marfurilor periculoase mai puteti gasi si in Hotararea de Guvern nr. 1391 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea
Regulamentului de aplicare a OUG nr 195/2002
Obligatii ale soferilor care transporta marfuri periculoase ADR
Se interzice conducatorului de autovehicul care transporta marfuri sau produse periculoase:
– sa provoace socuri autovehiculului in mers;
– sa fumeze in timpul mersului ori sa aprinda foc la oprire sau stationare, la o distanta mai mica de 50 m de autovehicul;
– sa lase autovehiculul si incarcatura fara supravegherea sa, a insotitorului ori a unei alte persoane;
– sa remorcheze un vehicul ramas in pana;
– sa urmeze alte trasee sau sa stationeze in alte locuri decat cele stabilite;
– sa permita prezenta in autovehicul a altor persoane, cu exceptia celuilalt conducator, a insotitorilor sau a celor care incarca ori descarca marfurile sau produsele transportate;
– sa pastreze in autovehicul rezerve de combustibil in ambalaje care nu sunt special confectionate in acest scop.

Cofectii, textile

Transporturile de confectii sunt efectuate cu camioane de diferite capacitati, care dispun de sisteme de prindere a barelor / stenderelor pe doua randuri, la inaltime si semiinaltime, destinate acestiu transport, asigurand astfel transportul in conditii optime pentru toate tipuriile de confectii sau textile.